Voimistelujaosto esittelee toimintaansa: tanssillinen voimistelu

5.9.2018

Kuvat: Petri Vilhunen

Voimistelujaoston juhlavuoden kunniaksi esittelemme toimintaamme, toimijoita ja harrastajia. Tällä kertaa vuorossa on tanssillisen voimistelun harrastaja Maria Tauriainen.

Vuonna 2018 Voimistelujaosto täyttää 10 vuotta itsenäisenä A-jaostona Tapanilan Erän monilajiseurassa. Juhlavuoden aikan esittelemme 10 toimijaa ja harrastajaa voimistelun riveistä. Voimistelua on harrastettu Tapanilan Erän monilajiseurassa lähes 1930-luvulta alkaen. Aiemmin harrasteliikunnan alla toiminut voimistelu erkaantui omaksi A-jaostokseen keväällä 2008. Joukkuevoimistelun lisäksi toiminnassa näkyvät myös muut voimisteluliiton lajit kuten esimerkiksi tanssillinen voimistelu. Maria Tauriainen on voimistellut Evat-ryhmässä vuodesta 2015 lähtien ja osallistui viime kesänä Suomi Gymnaestradassa sekä Energian ympäröimä tanssillisen voimistelun kenttänäytösohjelmaan että Tahdon tietää kaiken perheliikunnan kenttäohjelmaan.

Marialla voimistelu on ollut mukana lähes koko elämän. Ensikosketus tapahtui 3-4-vuotiaana satujumpassa ja sen jälkeen laji vakiintui joukkuevoimisteluun Forssan Naisvoimistelijoissa, joissa palkintokaappiin kertyi useita aluemestaruuksia sekä yksi Suomen mestaruuskin. Rinnalla kulki myös ohjaajan ura ja voimistelusalilla tuli viikossa oltua useita tunteja. Liikunta pysyi elämässä aktiiviuran lopettamisen jälkeen mutta Helsingin Gymnaestrada vuonna 2015 kokosi vanhan voimisteluporukan jälleen yhteen ja naisten kenttäohjelman harjoitukset toivat takaisin voimistelukuvioihin. "Sen jälkeen huomasin, että Tapanilan Erä tarjoaa aivan kotini lähellä naisten tanssillista voimistelua ja päätin liittyä Evoihin."

Tanssillinen voimistelu on Marian mielestä liikuntaa parhaimmillaan, sillä se yhdistää tanssin, koreografian, voimistelun, ilmaisun, tasapainoharjoittelun ja auttaa kehonhallinnassa. Perusvoimistelutaitojen verestäminen vuosien jälkeen on ollut hauskaa. "Tämän lisäksi olen nauttinut ohjelmien harjoittelusta ja esiintymisistä. Meillä on kasassa upea naisporukka ja treeneihin on aina mukava mennä. Voimistelussa on upeaa se, että sitä voi harrastaa minkä ikäisenä tahansa!"

Suurtapahtumia Maria on kolunnut vuodesta 1991 lähtien. Mukana on oltu niin vuonna 1991 Amsterdamissa, sitten 1995 Berliinissä ja 1999 Göteborgissa kuin nyt Helsingissä 2015. Esiintymiskokemusta on kertynyt erilaisissa kenttäohjelmissa ja FIG-gaalassa. Viime kesänä Turussa Suomi Gymnaestradassa voimistelemassa oltiin isommalla porukalla kun Maria sai esiintyä oman kenttäohjelman lisäksi 4-vuotiaan tyttären kanssa perheliikuntaohjelmassa. "Gymnaestradoissa on aina oma maaginen tunnelmansa. Sitä tunnelmaa on vaikea selittää henkilölle, joka ei ole sitä itse kokenut. Kuitenkin jokainen, joka on sen tunnelman saanut kerran kokea, ei varmasti ikinä unohda sitä!"

Tapanilan Erän Voimistelujaosto tarjoaa tanssillista voimistelua naisille mm. Evat -harrastekilparyhmässä. Lisäksi tanssillisen voimistelun kenttänäytösohjelmiin Elämän Voima ja Energian ympäröimä pääsee mukaan ensi heinäkuun World Gymnaestrada -tapahtumaan Itävallan Dornbirniin