Ryhmien kuvaukset

Voimistelukoulut n. 1.-3. luokkalaisille sekä alle kouluikäisille (minit):

Voimistelukoulussa opetellaan voimistelun perusliikkeitä, tutustutaan eri voimisteluvälineisiin ja -telineisiin sekä kehitetään mm. nopeutta, ketteryyttä ja liikkuvuutta erilaisten pelien ja leikkien varjolla. Koulutetut ohjaajamme innostavat ja auttavat oppimaan uusia voimistelutaitoja, mutta kannustavat monipuoliseen liikuntaan myös jumppasalin ulkopuolella! Jokainen voimistelukoululainen saa oman voimistelupassin, jonka avulla voi seurata omaa kehittymistä. Kaikki halukkaat pääsevät esittämään kauden aikana opittuja taitoja seuran kevät- ja joulunäytöksiin!

Voimistelukoulu Minit ovat alle kouluikäisille ja Voimistelukoulut 7-10-vuotiaille.

Lisäksi valikoimaan kuuluu voimistelukoulun jatkoryhmä, johon ovat tervetulleita kaikki aiemmin voimistelukouluun osallistuneet 7-10-vuotiaat! Ryhmässä päästään opettelemaan haastavampia liikkeitä ja parantelemaan jo opittuja taitoja. Lisäksi Freegym (ks. alla) sopii alakoululaisille tytöille ja pojille.

Voimistelun harrasteryhmät yli 10-vuotiaille:

Freegym 8-14-vuotiaille - syksyn 2016 uutuuslaji!

Freegym on uusi lapsille ja nuorille suunnattu harrastus, joka rikkoo perinteisen voimistelun rajoja. Freegymissä yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset. Freegymiä voi tehdä ikään, taustaan tai kokemukseen katsomatta sisällä saleissa tai ulkona. Sitä voi tehdä yksin tai yhdessä.

Elise, harrastevoimistelu yli 10-vuotiaille

Harrastevoimistelussa harjoitellaan rytmisestä ja joukkuevoimistelusta tutuilla välineillä erilaisia temppuja ja tekniikoita, sekä harjoitellaan niiden yhdistämistä voimistelun perusliikkeisiin ja liikesarjoihin. Harjoittelussa korostuu voimistelulle ominainen keskusliikunta. Ryhmän toiveet ja tavoitteet otetaan huomioon tuntien sisällön suunnittelussa. Kaikki halukkaat pääsevät esittämään kauden aikana opittuja taitoja seuran joulunäytökseen!

Rope Skipping, naruhyppely

Naruhyppely on tehokasta kestävyyttä ja nopeutta kehittävää luuliikuntaa. Tunneilla hypitään erilaisia naruhyppyjä. Hiki virtaa ja kunto paranee! Tarvitset tunnille sisäliikuntavarusteet ja kengät. Syyskaudella 018 tarjoamme Rope Skippingiä osana voimistelullista oheistreeniä. Voit lukea lisää Rope Skippingistä Voimisteluliiton sivuilta

Voimistelun harrasteryhmät aikuisille:

Flowgymnastics

FlowGymnastics on kaikentasoisille aikuisille suunniteltu tanssillisen voimistelun ryhmäliikuntamuoto. FlowGymnastics-tunneilla painottuvat sekä fyysiset, kuntoon, terveyteen ja taitoon, liittyvät tavoitteet sekä psyykkiset tavoitteet kuten elämyksellisyys, virkistyminen, esteettisyys ja liikunnan ilo. Luvassa on virtaavaa liikettä ja rytmin harmoniaa, ryhtiä ja joustoa rangalle ja raajoille! Tunneilla on kehitetään tehokkaasti koko kroppaa voimistelusarjojen avulla musiikin tahtiin. FlowGymnastics tarjoaa elämyksellisen ryhmäliikuntavaihtoehdon!

Elinat, aikuisten tanssillinen voimistelu

Aiempaa voimistelutaustaa ei tarvita - mutta myös aiemmin voimistelua harrastaneet ovat tervetulleita kokemaan voimistelun iloa myös aikuisiällä. Tunneilla nautitaan virtaavasta liikkeestä ja kehitetään kehoa kokonaisvaltaisesti monipuolisilla harjoitteilla. Harjoituksissa otetaan huomioon ryhmän omat toiveet ja tavoitteet. Ryhmä voi halutessaan esiintyä seuran näytöksissä. Elinat harjoittelee syyskaudella 2018 poikkeuksellisesti yhdessä Evojen kanssa.

Harrastekilparyhmät nuorille ja aikuisille

Evat, aikuisten tanssillinen voimistelu

Evat on tanssillisen voimistelun harrastekilparyhmä, joka harjoittelee kaksi kertaa viikossa. Ryhmä osallistuu kauden aikana tanssillisen voimistelun kilpailuihin ja/tai Lumo-tapahtumiin. Evoissa treenataan pilke silmäkulmassa ja hymy herkässä!

Aurum, aikuisten harrastevoimistelu

Aurum on aikuisten harrastekilparyhmä joka osallistuu ryhmän toiveiden mukaan joukkuevoimistelun harrastesarjan kilpailuihin tai Lumo-tapahtumiin. Ryhmä on tarkoitettu voimistelua tai tanssia harrastaneille aikuisille. Aurumissa vallitsee iloinen yhteishenki. Koko ryhmä pääsee osallistumaan ohjelmien ideointiin.

Evie, nuorten harrastevoimistelu

Evie on nuorten yli 14-vuotiaiden harrastekilparyhmä, joka osallistuu joukkuevoimistelun harrastesarjan kilpailuihin. Ryhmän harjoituksissa treenataan tosissaan mutta hyvällä fiiliksellä!

Emelie, nuorten harrastevoimistelu

Emelie on nuorten 12-14-vuotiaiden harrastevoimistelun ryhmä, joka treenaa kaksi kertaa viikossa ja osallistuu joukkuevoimistelun harrastesarjan kilpailuihin. Harjoituksissa korostuu ryhmän tiivis yhteishenki sekä nuorten omat toiveet.