Voimistelujaosto esittelee toimintaansa: Elite

5.6.2018

Kuva: Petri Vilhunen

Voimistelujaoston juhlavuoden kunniaksi esittelemme toimintaamme, toimijoita ja harrastajia. Tällä kertaa vuorossa on maailmanmestaruuskilpailuihin lähtevä Elite-voimistelija Daniela "Dasha" Toivonen.

Vuonna 2018 Voimistelujaosto täyttää 10 vuotta itsenäisenä A-jaostona Tapanilan Erän monilajiseurassa. Juhlavuoden aikan esittelemme 10 toimijaa ja harrastajaa voimistelun riveistä.

Voimistelua on harrastettu Tapanilan Erän monilajiseurassa lähes 1930-luvulta alkaen. Aiemmin harrasteliikunnan alla toiminut voimistelu erkaantui omaksi A-jaostokseen keväällä 2008. Kymmenen vuoden aikana Voimistelujaoston voimistelijat ovat menestyneet kotimaassa ja kansainvälisesti. Viimeisen vuoden ajan Tapanilan Erän Voimistelujaosto on tarjonnut Elite Helsinki -linjaa kansainvälistä huippua tavoitteleville voimistelijoille. Kolmen joukkueen tiimissä on yhteensä 30 voimistelijaa kolmessa ikäsarjassa: Elite Alexa (10-12), Elite Pre Jr (12-14) ja Elite (14-16). Nyt esittelemme heistä yhden, maailmanmestaruuskilpailuihin matkaavan Daniela "Dasha" Toivosen.

14-vuotias Dasha on harrastanut voimistelua alle kouluikäisestä lähtien. Ennen Eliteen siirtymistä Dasha voimisteli SC Vantaan kanssa toteutetussa seurayhteistyöjoukkueessa ja sitä ennen voimistelutaustaa oli kertynyt niin Pakilan voimistelijoiden kuin Suomalaisen voimisteluseurankin puolelta. Voimistelussa Dashan mielestä parasta ovat onnistumiset, kisamatkat sekä tietysti joukkuekaverit.

Voimisteluliitto on valinnut Dashan Matkalla mestariksi 2018 -ryhmään. Ryhmään on kutsuttu ikäluokkansa huipuvoimistelijoita kaikista voimisteluliiton kansainvälisistä kilpalajeista. Liiton esittelyssä Dasha kertoi tavoitteensa voimistelussa olevan MM-kisapaikka, joka toteutui jo tällä kaudella. "Seuraavaksi tavoitteeksi pitänee asettaa MM-mitali", Dasha naurahtaa. Budapestissa viikonloppuna kisattaviin MM-kilpailuihin lähdetään hyvällä fiiliksellä. "Joukkueessa on hyvä yhteishenki ja tekemiseen on saatu tarvittavaa varmuutta. Olemme tehneet kovasti töitä tätä varten." Vinkiksi nuorille voimistelijoille Dasha kertoo, että kannattaa aina tehdä treeneissä omaa parasta niin kehittyy.

Joukkuevoimistelun maailmanmestaruuskilpailut järjestetään Budapestissa 8.-10.6. Suomea edustavat junioreiden sarjassa Tapanilan Erän Eliten lisäksi Tampereen Sisun ja Coco Sportin Minetit Jr sekä Olarin Voimistelijoiden OVO Junior Team.