Tunteikas kevätnäytös Tikkurilan lukiossa

Elinat
Elämän Voima
Elise

Voimistelujaoston perinteiset kevätnäytökset kokosivat jaoston voimistelijat Tikkurilan lukioon. Näytöksissä muistettiin jaoston aktiivisia seuratoimijoita ja tsemppareita sekä kiitettiin valmentajia.

Lähes kaikki Voimistelujaoston kilpa- ja harrastejoukkueet pääsivät esittelemään kauden aikana opittuja taitoja jaoston yhteisissä kevätnäytöksissä sunnuntaina 27.5. Näytöksiä järjestettiin kaksi ja yhteensä esiintymässä nähtiin yli 300 tyttöä ja naista. Pienimmät esiintyjät olivat alle kolmevuotiaita perheliikunnan pikkumörköjä ja vanhimmat jo eläköityneitä leidejä tanssillisen voimistelun puolelta.

Ihanissa valoissa kimalsivat joukkuevoimistelijoiden strassit ja paljetit kilpaa voimistelijoiden hymyjen kanssa. Kauden aikana menestystä niittäneet voimistelijat pääsivät esittelemään mitaleitaan molemmat näytökset päättäneissä finaaleissa. Kirkkaimpana kruununa kaudelta olivat Eliten SM-pronssi 14-16-vuotiaiden SM-sarjasta sekä Anastasia 01:n mestaruushopea 16-20-vuotiaiden kilpasarjasta. Kilpajoukkueiden lisäksi esiintymässä nähtiin Stara-tapahtumiin osallistuneita pikkuvoimistelijoita. Koko kauden harjoitelleet Voimistelukoulut, Elise, Elinat, joukkuevoimistelun 13-14-syntyneiden ryhmä sekä rytmisen voimistelun ryhmät esittelivät tilaisuutta varten valmisteltuja esiintymisohjelmiaan. Katsojille tarjoiltin myös harvinaista herkkua Suomi Gymnaestrada -kenttäohjelmien maistiaisten puolesta. Tahdon tietää kaiken -ohjelmaan lähtevät perheliikuntalaiset sekä Elämän Voiman naiset saivat esiintymiskokemusta ennen 7.6. starttaavaa suurtapahtumaa.

Näytöksessä palkittiin jokaisesta ryhmästä kauden tsemppari sekä muistettiin taitavia valmentajia. Vuoden valmentaja -kiertopalkinto meni tänä vuonna Meri Ollilalle. Merin voimistelijat kirjoittivat hänen olevan yhtä aikaa vaativa ja positiivinen valkku, joka saa voimistelijoissa aikaa hyviä asioita kuten kasvaneen itseluottamuksen. Merin kykyä pitää voimistelun riemua yllä tavoitteellisissa harjoituksissa korostettiin myös. Lisäksi nostettiin esille muita vaikutuksen tehneitä valmentajia: Eerika Savolainen, Milla Ruokolainen, Nastja Kirillova ja Salla Virranniemi. Vuoden seura-aktiivina palkittiin juontajana toiminut Ilkka Valli, joka on loikannut johtokuntatyöskentelyyn suurella sydämellä.

Samana viikonloppuna TUL:in avoimissa mestaruuskilpailuissa kilpaillut Aforia nappasi pronssia yli 16-vuotiaiden harrastesarjassa. Finaalissa nähtiin joukkueen paras kilpailusuoritus, joten kauden päätös maistui entistä maukkaammalta.

Kesäkuun alussa voimistelijat liikkuvat iloisilla kesäleireillä viikoilla 23 ja 24. Kilpailukausi ei suinkaan ole vielä ohi, sillä 10-12-vuotiaiden joukkueet kisaavat Voimistelupäivillä Turussa Suomi Gymnaestradan yhteydessä 8.-9.6. Samana viikonloppuna Elite kilpailee MM-kilpailussa Budapestissa. Ennen Gymnestradaa Ariel, Elite Alexa ja Elite Pre Jr suuntaavat Tulaan Venäjälle kansainväliseen kilpailuun.