MM-kisapaikka ja kilpasarjan mestaruushopeaa

30.4.2018

Kuvat: Petri Vilhunen

Yli 14-vuotiaiden mestaruuskilpailuissa Elite saavutti junioreiden SM-pronssia ja maajoukkuepaikan Budapestin MM-kilpailuihin. Sarjanousija Anastasia 01 nappasi hopeaa 16-20-vuotiaiden kilpasarjassa.

Yli 14-vuotiaiden Suomen mestaruudet ja Voimisteluliiton kilpasarjojen mestaruudet ratkottiin Turussa 28.-29.4. Kovatasoisissa kilpailuissa kärkeen riitti tunkua ja lähes kaikkien sarjojen finaalipäivänä mitalit olivat vielä vapaasti tavoiteltavissa.

Kilpailuihin osallistui neljä Erän joukkuetta neljään eri sarjaan. 14-16-vuotiaiden kilpasarjassa tänä vuonna ensimmäistä kertaa kisannut Azra sai pisteitä 7,250. Sekä harraste- että kilpasarjan kilpailuissa kauden aikana kisannut Aforia sai yli 18-vuotiaiden kilpasarjassa yhteispisteet 10,200. Molemmat joukkueet jäivät finaalin ulkopuolelle omissa sarjoissaan.

14-16-vuotiaiden SM-sarjassa jäätiin alkukilpailun jälkeen jännittäviin asemiin, kun kolmannella sijalla olivat tasapistein Tapanilan Erän Elite ja TVS Illusionin Illusion Jr Blue 17,750. Aivan kannoilla vain 0,2 pisteen päässä takaa-ajoasemissa oli myös Vantaan Voimisteluseuran Team Vantaa Junior. Finaalissa Erän voimistelijoiden hermot pitivät ja joukkue onnistui nostamaan alkukilpailun pisteitään saavuttaen finaalissa kokonaispisteet 17,950. Yhteispistein 35,700 sijoitus varmistui ja pronssimitalit pujotettiin Eliten kaulaan. Kilpailu oli samalla ratkaiseva maajoukkueen karsintakilpailu, joten SM-pronssi varmisti Elitelle myös maajoukkuepaikan maailmanmestaruuskilpailuhin Budapestiin 8.-10.6. Kyseessä on ensimmäinen MM-edustuspaikka Erän Voimistelujaostolle, jonka aiemmat MM-edustukset ovat olleet seurayhteistyöjoukkueita. Muut junioreiden sarjan Suomen edustajat ovat Olarin Voimistelijoiden OVO Junior Team sekä Tampereen Sisun ja Coco Sportin yhteistyöjoukkue Minetit Jr

16-20-vuotiaiden kilpasarjassa nähtiin myös huikeita suorituksia. Edellisen vuoden 14-16-vuotiaiden kilpasarjan mestarijoukkue Anastasia 01 onnistui sarjanousussaan yli odotusten. Kauden mittaan joukkue oli kerännyt mitalisijoja sarjan kilpailuissa mutta jäänyt toisinaan myös nuolemaan näppejään, joten näyttämisen halu kauden pääkisaan oli kohdillaan. Tiukassa paikassa joukkue onnistui kahdessa ilmaisullisessa suorituksessa. Alkukilpailun jälkeen joukkue oli pistein 17,800 toisena Pakilan Voimistelijoiden Massimo Jr -joukkueen perässä ja aivan kintereillä seurasi Seinäjoen Voimistelijoiden Minesia 0,2 pisteen erolla. Finaalissa joukkue ansaitsi huimat pisteet 18,000. Kärkikolmikko piti asemansa ja mestaruushopeaa saatiin Tapanilaan.

Kaikki kauden tulokset löydät täältä.