Voimistelujaosto esittelee toimintaansa: Freegym

27.3.2018

Freegymin vapaus kokeilla itse viehättää Nellaa

Jaoston juhlavuoden kunniaksi esittelemme Voimistelujaoston toimintaa, toimijoita ja harrastajia. Nyt esittelyvuorossa on kaikille sopiva Freegym.

Vuonna 2018 Voimistelujaosto täyttää 10 vuotta itsenäisenä A-jaostona Tapanilan Erän monilajiseurassa. Juhlavuoden aikan esittelemme 10 toimijaa ja harrastajaa voimistelun riveistä.

Voimistelua on harrastettu Tapanilan Erän monilajiseurassa lähes 1930-luvulta alkaen. Aiemmin harrasteliikunnan alla toiminut voimistelu erkaantui omaksi A-jaostokseen keväällä 2008. Kymmenen vuoden aikana voimistelujaoston toiminta on laajentunut joukkuevoimistelusta muihin voimistelulajeihin ja laajemmin harrastevoimistelun kentälle.

Syksyllä 2016 aloitettu uutuuslaji Freegym on kuluneella kaudella innostanut useita 8-14-vuotiaita tytttöjä voimistelun pariin. Voimisteluliiton lanseeraama laji yhdstelee telinevoimistelusta, akrobatiasta ja parkourista tuttuja liikkeitä toiminnalliseen ja hauskaan liikuntaharrastukseen. Freegym ei suuntaa yhteen kilpailulajiin eikä harjoituksissa valmistella esitysohjelmaa näytöksiin tai muihinkaan tapahtumiin. Laji sopii temppuilusta innostuneille tytöille ja pojille.

10-vuotias Nella on harrastanut Freegymiä viime syksystä alkaen. Hänen mielestään parasta harrastuksessa on hyvä yhteishenki ja se, että ohjatuissa harjoituksissa tarjotaan vapaus kokeilla uusia liikkeitä omalla tyylillä. Freegym on myös erinomainen oheistreeni mihin tahansa lajiin.

Freegym on mahdollista aloittaa myös kauden puolesta välistä puoleen hintaan. Klikkaa jäsenrekisteriimme ja lue lisää!